Akcija!

NeXXus XT Pro 50 Hard

42,00 

Brzina: 132
Kontrola: 85
Spin: 121
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: tvrdo

Kategorija:

Opis

Da biste prekršili pravila, morate ih prvo ovladati! GEWO NeXXus Pro Hard

Posvećenost stalnom poboljšanju, odličnim performansama i izvanrednom kvalitetu uvijek su osnovne vreijdnosti GEWO tradicije. Većina igrača se već uspješno prilagodila novim ABS lopticama i napravila potrebne izmjene u svojim tehnikama. Na početku ovog podešavanja, igrači preferiraju gume sa prilično mekanim gornjim površinama (za više rotacije i brzinu), ali sada vrhunski igrači sve više i više koriste tvrde do vrlo tvrde gume. Da bi se ponudilo savršeno rješenje na ovom nivou, GEWO dizajneri i igrači svjetske klase, kao i ambiciozni igrači svih nivoa udružili su se u bezbrojne serije testova kako bi pronašli savršene gume koje zadovoljavaju specifične zahtjeve pojedinačnih igrača. Cilj je bio pronaći idealnu kombinaciju maksimalne brzine, spina i osjećaja bez gubitka neophodnog nivoa kontrole potrebnog za stolni tenis. Sa novim Nexxus tvrdim gumama, GEWO je savladao ovaj visokorizični čin savršeno. Sa Nexxus Hard serijom, ponosno predstavljamo niz novih i veoma interesantnih guma za sve igrače koji traže dodatne performanse. Ovaj tip gume posebno je zavolio dvostruki aktualni državni prvak Srbije iz 2020 godine – Ivor Katić.

Sjajno se osjećam sa Nexxus gumom. Toliko rotacije, toliko samopouzdanja. XT sa ružičastom spužvom me je oduševio. Uzeo sam prvo varijantu 48, ali kad sam probao 50, uvidio sam još veći katapult. Baš sam mnogo zadovoljan Nexxusom i to mi daje veliko samopouzdanje.

GEWO NeXXus XT Pro 50 Hard – osjeti snagu nexxTT-a.

Snaga Nexxus serije sa velikom dinamikom i ravnim putanjama takođe je dobila ažuriranje u pogledu efekta katapulta i povratnog osećaja. Rezultat je guma koja ne ostavlja ništa poželjno što se tiče brzine i snage napada i čini je jednom od najbržih guma na svjetskom tržištu. Međutim, zahvaljujući FlexTech tehnologiji koja gumi daje fini osjećaj, ona je i dalje dobro kontrolirana tako da ćete biti u potpunoj kontroli čak i u maksimalnoj brzini. Snažni spin udarci blizu stola će staviti vašeg protivnika pod ekstremni pritisak. U situacijama srednje udaljenosti, vi ćete u svakom trenutku kontrolirati nadigravanje.

Tip / osobine igrača:
– Nexxus XT Pro 50 Hard je idealan partner za igrače koji preferiraju brzu igru.
– Ravnomjerne i opasne putanje koje će vašem protivniku zadati muke.
– Čista dinamika i direktan preijnos energije za sve moderne igrače koji igraju blizu stola.

Koncepti: nexxTT; N.E.P (Nano.Elastic.Plus); FlexTech; Maxximum.Power.Play

Fleksibilni dizajn fleX-Tech (XT), posebno razvijen za GEWO gume, proizvodi impresivnu brzinu. Gume iz serije XT, u kombinaciji sa DGC40 2.0 gornjim limenim slojem, pretvaraju brzinu vaših suparničkih topspina u energiju i ponovo oslobađaju ovu energiju u vlastitom udaru kada se loptica odbije od gume. Pipci u gumi su raspoređeni na većoj udaljenosti jedni od drugih, a nešto su tanji nego kod EL guma što doprinosi bržem odbijanju i većoj brzini.

DGC40 2.0

Jedan od faktora uspjeha GEWO EL / XT / KR serije bila je inovativna DGC40 tehnologija. To predstavlja konstantno i pouzdano spajanje prilikom kontakta gdje gripirana površina gume sprečava “klizanje” loptice. Uvođenje najnovije generacije loptica (primjer. GEWO Select Pro 40 ***) također zahtijeva dalji razvoj i prilagođavanje top sheet-a – gornjeg sloja. Rezultat je unapređeni DGC40 u još razvijeni “Dinamic-Grip-Concept” 2.0. Gornji sloj je posebno razvijen i usklađen sa zahtjevima najnovijih generacija loptica.