Akcija!

NeXXus EL Pro 53 Hard

42,00 

Brzina: 133
Kontrola: 83
Spin: 124
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: srednje tvrdo

Kategorija:

Opis

Da biste prekršili pravila, morate ih prvo ovladati! GEWO NeXXus Pro Hard

Posvećenost stalnom poboljšanju, odličnim performansama i izvanrednom kvalitetu uvijek su osnovne vrijednosti GEWO tradicije. Većina igrača se već uspješno prilagodila novim ABS lopticama i napravila potrebne izmjene u svojim tehnikama. Na početku ovog podešavanja, igrači preferiraju gume sa prilično mekanim gornjim površinama (za više rotacije i brzinu), ali sada vrhunski igrači sve više i više koriste tvrde do vrlo tvrde gume. Da bi se ponudilo savršeno rješenje na ovom nivou, GEWO dizajneri i igrači svjetske klase, kao i ambiciozni igrači svih nivoa udružili su se u bezbrojne serije testova kako bi pronašli savršene gume koje zadovoljavaju specifične zahtjeve pojedinačnih igrača. Cilj je bio pronaći idealnu kombinaciju maksimalne brzine, spina i osjećaja bez gubitka neophodnog nivoa kontrole potrebnog za stolni tenis. Sa novim Nexxus tvrdim gumama, GEWO je savladao ovaj visokorizični čin savršeno. Sa Nexxus Hard serijom, ponosno predstavljamo niz novih i veoma interesantnih guma za sve igrače koji traže dodatne performanse.

Brže i tvrđe – GEWO NeXXus EL Pro 53 Hard!

Najmlađi i najteži član porodice NeXXus je i najbrža guma u globalno uspešnoj World Class seriji. Da bi aktivirali punu snagu ove gume, igračima je potrebna pouzdana tehnika, ali i brzo i dinamično kretanje ruku. Igrači koji ovladaju ovom gumom imaju koristi od maksimalne brzine i još većeg potencijala spina. Uživajte u linearnom katapultnom efektu tvrde EL spužve i maksimalnog spina zahvaljujući kombinaciji sa DGC40 tehnologijom površine.

Tip / osobine igrača: 
– Igrači koji preferiraju beskompromisne napade sa stola.
– Idealan za igrače koji koriste kratke i brze pokrete ruku a kojima je potrebna maksimalna brzina za igru.
– Za vrijedne igrače dobre tehnike. Maksimalna snaga za savršeno ubrzanje lopte.

Koncepti: nexxTT; Elastic Rubber; N.E.P. (Nano.Elastic.Plus); Maxximum.Power.Play; DGC40 2.0;

Najnovija generacija ABS loptica proizvodi manje rotacije i brzine. Zato je GEWO prilagodio proizvodnju inovativnim rešenjima: tanak, „high-grip top sheet“ – gornji limeni sloj gume (nexxTT) kompenzira gubitak u brzini i rotaciji sa N.E.P. tehnologijom visoke tenzije „inherent dynamics“. Srednje mekana spužva u zavisnosti od odabrane performanse (XT -> brzina; EL -> spin) naziva NeXXus Pro seriju „Energy Monster“ prilikom izbora MaXXimum debljine (2,3mm = Maxximum.Power.Play)

DGC40 2.0

Jedan od faktora uspjeha GEWO EL / XT / KR serije bila je inovativna DGC40 tehnologija. To predstavlja konstantno i pouzdano spajanje prilikom kontakta gdje gripirana površina gume sprečava “klizanje” loptice. Uvođenje najnovije generacije loptica (primjer. GEWO Select Pro 40 ***) također zahtijeva dalji razvoj i prilagođavanje top sheet-a – gornjeg sloja. Rezultat je unapređeni DGC40 u još razvijeni “Dinamic-Grip-Concept” 2.0. Gornji sloj je posebno razvijen i usklađen sa zahtjevima najnovijih generacija loptica.

„Ako ne idete naprijed, onda znači da idete unazad.“

EL guma (elastic rubber) bazira svoje performanse na spinu. Pipci u gumi su raspoređeni na manjoj udaljenosti jedni od drugih i nešto su deblji u odnosu na XT gumu. Kada je u pitanju generiranje spina, DGC40 2.0 gornji sloj gume doprinosi svojom čvrstinom (pouzdano spajanje i maksimalno okretanje – spin) čime omogućava veću kontaktnu površinu u dodiru sa lopticom.