Hype EL Pro 40.0

33,00 

Brzina: 110
Kontrola: 102
Spin: 122
Stil: ofanzivan –
Tvrdoća: mekano

Kategorija:

Opis

Ovo je super mekana guma iz Hype EL Pro serije. Nova kombinacija spužve i gume razvijena je za igrače koji žele spin igru sa puno kontrole. Ima izuzetan zvuk, dobru kontrolu sa efektom katapulta. Ova guma predstavlja kombinaciju više koncepata u proizvodnji: DGC40 (Dynamic-Grip-Concept), PTB (Power-Tension-Boost) i CPI (Clean-Power-Inside). To doprinosi igraču ležernost u aktivnom bloku i preciznoj kontri. Model 40.0 Pro ima najveći stepen tolerancije na grešku ili stručnim stonoteniskim terminom “Forgiveness”.

Savršena guma za igrače koji se oslanjaju na veliku rotaciju, uz maksimalnu kontrolu. Vrhunska u prijemu servisa i izuzetna u toleranciji na grešku u uglu što je posebno primjetno kod igre kratkih lopti.

Zato što: „Zadnja vas tačka čini pobjednikom“!

EL guma (elastic rubber) bazira svoje performanse na spinu. Pipci u gumi su raspoređeni na manjoj udaljenosti jedni od drugih i nešto su deblji u odnosu na XT tehnologiju. Kada je u pitanju generisanje spina, DGC40 2.0 gornji sloj gume doprinosi svojom čvrstoćom (pouzdano spajanje i maksimalno okretanje – spin) čime osigurava veću kontaktnu površinu u dodiru sa lopticom.