Akcija!

NeXXus EL Pro 50 Hard

42,00 

Brzina: 130
Kontrola: 87
Spin: 125
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: srednje tvrdo

Kategorija:

Opis

Da biste prekršili pravila, morate ih prvo ovladati! GEWO NeXXus Pro Hard

Posvećenost stalnom poboljšanju, odličnim performansama i izvanrednom kvalitetu uvijek su osnovne vrijednosti GEWO tradicije. Većina igrača se već uspješno prilagodila novim ABS lopticama i napravila potrebne izmjene u svojim tehnikama. Na početku ovog podešavanja, igrači preferiraju gume sa prilično mekanim gornjim površinama (za više rotacije i brzinu), ali sada vrhunski igrači sve više i više koriste tvrde do vrlo tvrde gume. Da bi se ponudilo savršeno rješenje na ovom nivou, GEWO dizajneri i igrači svjetske klase, kao i ambiciozni igrači svih nivoa udružili su se u bezbrojne serije testova kako bi pronašli savršene gume koje zadovoljavaju specifične zahtjeve pojedinačnih igrača. Cilj je bio pronaći idealnu kombinaciju maksimalne brzine, spina i osjećaja bez gubitka neophodnog nivoa kontrole potrebnog za stoni tenis. Sa novim Nexxus tvrdim gumama, GEWO je savladao ovaj visokorizični čin savršeno. Sa Nexxus Hard serijom, ponosno predstavljamo niz novih i veoma interesantnih guma za sve igrače koji traže dodatne performanse.

Ako ne idete naprijed, onda znači da idete unazad. Savršeno oružje za napad bez kompromisa!

Ovo je najnovija nadogradnja za popularni gornji sloj NeXXus EL Pro serije. Grip i fleksibilna gornja površina i dalje omogućava spinovane udarce sa bilo koje udaljenosti i brzinom. Međutim, sa GEWO Nexxus EL Pro 50 Hard možete iskoristiti dodatnu snagu kompaktnije spužve (tvrdoća 50 °). Stavite protivnika pod konstantni pritisak. Čak i sa srednje udaljenosti, ova guma neće ostati beskorisna, uvijek ćete osjetiti direktnu i pouzdanu vezu loptice s gumom. Savršena je za ambiciozne igrače sa visokim performansama, sa brzim i kratkim pokretima, koji preferiraju igranje u neposrednoj blizini stola i traže kombinaciju maksimalne brzine i spina.

GEWO NeXXus EL Pro 50 Hard – “Podignite igru na viši nivo!”

Tip / osobine igrača:
– Napravljen za brzinu i spin u kombinaciji na višem nivou.
– Linearno i pouzdano povezivanje lopte i savršen prijenos energije.
– Snaga, spin i osjećaj za stoni tenis dovedeni su do savršenstva s ovom gumom.

Koncepti: nexxTT; Elastic Rubber; N.E.P. (Nano.Elastic.Plus); Maxximum.Power.Play; DGC40 2.0;

Najnovija generacija ABS loptica proizvodi manje rotacije i brzine. Zato je GEWO prilagodio proizvodnju inovativnim rešenjima: tanak, „high-grip top sheet“ – gornji limeni sloj gume (nexxTT) kompenzira gubitak u brzini i rotaciji sa N.E.P. tehnologijom visoke tenzije „inherent dynamics“. Srednje mekana spužva u zavisnosti od odabrane performanse (XT -> brzina; EL -> spin) naziva NeXXus Pro seriju „Energy Monster“ prilikom izbora MaXXimum debljine (2,3mm = Maxximum.Power.Play)

DGC40 2.0

Jedan od faktora uspeha GEWO EL / XT / KR serije bila je inovativna DGC40 tehnologija. Ona predstavlja konstantno i pouzdano spajanje prilikom kontakta gde gripirana površina gume sprečava “klizanje” loptice. Uvođenje najnovije generacije loptica (primjer. GEWO Select Pro 40 ***) također zahtijeva dalji razvoj i prilagođavanje top sheet-a – gornjeg sloja. Rezultat je unapređeni DGC40 u još razvijeni “Dinamic-Grip-Concept” 2.0. Gornji sloj je posebno razvijen i usklađen sa zahtjevima najnovijih generacija loptica.

EL guma (elastic.rubber) bazira svoje performanse na spinu. Pipci u gumi su raspoređeni na manjoj udaljenosti jedni od drugih i nešto su deblji u odnosu na XT gumu. Kada je u pitanju generiranje spina, DGC40 2.0 gornji sloj gume doprinosi svojom čvrstinom (pouzdano spajanje i maksimalno okretanje – spin) čime omogućava veću kontaktnu površinu u dodiru sa lopticom.