Proton Neo 475

28,00 

Brzina: 113
Kontrola: 95
Spin: 104
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: tvrda

Kategorija:

Opis

Bazirajući proizvodnju na iskustvima u prednostima Proton Neo 325, 375 i 450, ovaj najtvrđi i najbrži model 475 je razvijen na viši nivo. Rezultat je guma koja sadrži najsuvremeniju tehnologiju „State-of-the-Art“ gumenih površinskih ploča sa sjajnim zvukom, ravnijim odbijanjem i odličnom kontrolom u pasivnim situacijama. Zahvaljujući odličnim karakteristikama trenja, DGC40 tehnologija daje znatno veću fleksibilnost sa više spina. Ova guma je možda idealna kombinacija uz karbonsko Allround drvo.

LifeTec koncept je korišten u liniji proizvodnje serije Proton Neo što produžava životni vijek same gume. Proton Neo definitivno ulazi u red najizdržljivijih GEWO guma jer nema tenziju, ali nudi elastičniji gornji sloj (top-sheet) što doprinosi težem krckanju gume sa istovremeno dugim kontaktom loptice i gume.

“Ako ste beskompromisni u napadima i ne birate previše lopticu, već ulazite sa spin udarcima u svakoj prilici, a nerijetko i ravnijim najagresivnijim pokretima, onda je nesumnjivo vaš izbor 475 unapređena varijanta – idealna za top spinere”.