Zoom Balance ALL

45,00 

Brzina: 86
Kontrola: 99
Stil: allround
Težina: 85 (g)
Slojeva: 5

Kategorija:

Opis

Zoom serija predstavlja drvo sa tradicionalnim karakteristikama. Obožavati će ga igrači koji ne vole karbonska vlakna. Verzija Balance ALL ima super mekanu jezgru i srednje tvrde vanjske furnire koji garantiraju kontrolu i snažan povratni osjećaj korisniku. Taj osjećaj najviše se ogleda što je drvo teško čak 85 grama, iako je iz allround grupe što mu daju tradicionalni visoko kvalitetni furniri bez karbona. Zahvaljujući posebnom vezivanju, energija se oslobađa po principu “step by step” što znači da se drvo “hrani” igračkim performansama. Zato je vrlo jednostavno za igranje i pruža vam vrlo dobru ravnotežu između brzine, osećaja i težine. Pogodan je za igrače koji traže veliki stupanj “forgiveness”, odnosno toleranciju na grešku tako što amortizira protivničke rotacije i lošiji ugao korisnika u pasivi (bloku) i napadu (spinu).

Zoom drvo je napravljeno za igrače koji žele progresivno napredovati, odnosno nisu tipovi igrača koji odmah žele napadačko drvo i zato postoje dva modela: Balance ALLround i Pro OFF- .

Sa Zoom Pro OFF- ili Zoom Balance ALL nikada nećete zaboraviti važnost kontrole jer na to će vas uvijek podsjećati velika fleksibilnost jezgre i ne previše tvrdi vanjski furniri čime nudi nenadmašan osjećaj u pasivnoj igri. OFF- varijanta razvija veću brzinu jer su vanjski furniri za 30% tvrđi, za razliku od ALL kome je kontrola prva stvar zbog čega je dizajnirano. Zato korisnici ovog drveta mogu da kombiniraju njegovu brzinu sa tvrdoćom spužve prilikom izbora guma.