Akcija!

NeoFlexx eFT 48

30,00 

Brzina: 98
Kontrola: 94
Spin: 112
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: tvrdo

Kategorija:

Opis

NEAS – besprjekorno tačan / fabrički nauljena (boostirana) guma

Roza NEAS spužva otvara novu dimenziju zabave. Veće performanse u spinu i duži kontakt sa lopticom glavne su odlike iz serije eFT 48. Ova guma testirana je od prvog olimpijskog pobjednika Korejca Yoo Nam Kyu-a. Nakon njegovih povratnih informacija dizajnirana je nova roza NEAS spužva koja proizvodi značajno veću adheziju loptice sa više okretanja uvećavajući i performanse brzine (eSpeed). Umanjena brzina uslijed veće koncentracije u spinu je amortizirana tako što spužva ove gume, nakon proizvodnje, dodatno nauljena (boostirana) čime je dobila veću elastičnost, a time i brzinu.

Prilikom dizajna ove serije, GEWO tim se vodio postulatima mnogih trenera koji kažu „Ne čini uvijek najbrža guma prvaka“. Da biste uspjeli mnogi kažu potrebna je guma na koju se možete osloniti u svim situacijama „Jedini sigurni put ka pobjedi je osvojiti više poena od protivnika“!

Tip igrača / karakteristike:

  • Savršeno balansiran spin u odnosu na brzinu – preciznost je impresivna!
  • Za dinamične, spin-oslanjajuće ofanzivne igrače koji istovremeno zahtijevaju kontrolirane pasivne situacije.
  • Idealna za igrače koji su tek prešli na Tensor i žele da probaju nešto drugo u odnosu na klasične gume. Sada im je potrebno više brzine i dinamike kako bi se nosili sa 40+ lopticama bez gubitka kontrole

Koncepti: Eco-boost; eSpeed / eSpin Technology; NEAS; DGC40

Eco boost

Tvornički nauljena spužva kako bi se dobila veća brzina u odnosu na glavnu ideju u proizvodnji gume, a to je spin i kontrola. Na taj način serija Neoflexx guma čini savršenu kombinaciju gripovane (hvatljive) površine gume i novog rasporeda pipaka koji garantiraju najbolju moguću kontrolu. Tvrđa varijanta od 45° i 48° ima fokus na brzini (eSpeed), a mekša od 40° na spin (eSpin).

NEAS –  “New Efficiency Active System”

„Novi aktivni sistem efikasnosti” –  nepogrešivo točan. Novo razvijena spužva NEAS osigurava dovoljno brzine u svim ofenzivnim udarcima – međutim, tu je kontrola na koju se prvenstveno fokusira ova serija. Pogodno za igrače svih nivoa.

DGC40

Dokazani “Dinamic Grip Concept” garantira jedinstvenu, pouzdanu vezu loptice kada udari u gumu jer njegova nova struktura površine sprečava lopticu da “klizi” što je važno jer energija ostaje ista kada se odbije od gume. Površina je posebno razvijena i prilagođenja zahtjevima igre sa novim ABS lopticama.