Zoom Pro OFF-

49,00 

Brzina: 88
Kontrola: 86
Stil: offensive-
Težina: 85 (g)
Slojeva: 5

Kategorija:

Opis

Zoom serija predstavlja drvo sa tradicionalnim karakteristikama. Obožavati će ga igrači koji ne vole karbonska vlakna. Srednje mekana jezgra i tvrđi vanjski furniri nude drvo za kontrolirani napad. Visokokvalitetni tradicionalni furniri velike gustine daju 85-gramsko OFF- drvo i zato je povratan osjećaj u ruci kod ovog drveta zagarantiran. Zahvaljujući posebnom vezivanju, energija se oslobađa po principu “step by step” što znači da se drvo “hrani” igračkim performansama. Zato je vrlo jednostavan za igranje i pruža vam vrlo dobru ravnotežu između brzine, osjećaja i težine. Pogodan je za igrače koji traže veliki stupanj “forgiveness”, odnosno toleranciju na grešku tako što amortizira protivničke rotacije i lošiji ugao korisnika u pasivi (bloku) i napadu (spinu).

Zoom drvo je napravljeno za igrače koji žele progresivno napredovati, odnosno nisu tipovi igrača koji odmah žele napadačko drvo i zato postoje dva modela: Balance ALL i Pro OFF- .

Sa Zoom Pro OFF- ili Zoom Balance ALL nikada nećete zaboraviti važnost kontrole jer na to će vas uvijek podjsećati velika fleksibilnost jezgre i ne previše tvrdi vanjski furniri čime nudi nenadmašan osjećaj u pasivnoj igri. OFF- varijanta razvija veću brzinu jer su vanjski furniri za 30% tvrđi, za razliku od ALL kome je kontrola prva stvar zbog čega je dizajniran. Zato korisnici ovog drveta mogu da kombiniraju njegovu brzinu sa tvrdoćom spužve prilikom izbora guma.