Akcija!

NeXXus XT Pro 48

39,00 

Brzina: 126
Kontrola: 90
Spin: 123
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: srednje tvrdo

Kategorija:

Opis

Supermoćno. Napravljeno za brzinu.

Maksimalna dinamika i ravna trajektorija u kombinaciji sa moćnim katapult efektima glavne su karakteristike XT Pro serije bazirane na „FleX-Tech“ tehnologiji. Omogućava maksimalnu brzinu, a DGC40 2.0 garantira konzistentnu i pouzdanu spojnicu gornjeg sloja „top-sheeta“ i spužve. Svoje najveće energetske potencijale ova guma proizvodi u maXXimum (2,3mm) debljini što rezultatira maksimalnim odbijanjem u trenutku kontakta gume sa lopticom. Tvrdoća spužve od 48° stvara nevjerojatno moćan osjećaj agresivnim napadačima koji žele inicijativu, a istovremeno zahvaljujući gripiranoj gornjoj površini gde su pipci tanji i šire raspoređeni, donosi još veću dinamiku u preuzimanju pri pasivnim situacijama, a posebno se razlika u agresivnosti ističe u flip situacijama, prilikom servisa i prijema servisa u odnosu na druge tipove guma.

Tip igrača / karakteristike:

  • Ravna i direktna trajektorija sa optimiziranim karakteristikama brzine i katapulta
  • Beskompromisna napadačka energija, razvija punu snagu do najvećih granica
  • Idealna guma za savremene napadače koji se oslanjaju na dinamičnu igru, brzinu, fokusiranu blizu stola ili sa poludistance.

Koncepti: nexxTT; N.E.P (Nano.Elastic.Plus); FlexTech; Maxximum.Power.Play

Fleksibilni dizajn fleX-Tech (XT), posebno razvijen za GEWO gume, proizvodi impresivnu brzinu. Gume iz serije XT, u kombinaciji sa DGC40 2.0 gornjim limenim slojem, pretvaraju brzinu vaših suparničkih topspina u energiju i ponovo oslobađaju ovu energiju u vlastitom udaru kada se loptica odbije od gume. Pipci u gumi su raspoređeni na većoj udaljenosti jedni od drugih, a nešto su tanji nego kod EL guma što doprinosi bržem odbijanju i većoj brzini.

DGC40 2.0

Jedan od faktora uspjeha GEWO EL / XT / KR serije bila je inovativna DGC40 tehnologija. Ona predstavlja konstantno i pouzdano spajanje prilikom kontakta gdje gripirana površina gume sprečava “klizanje” loptice. Uvođenje najnovije generacije loptica (primjer: GEWO Select Pro 40 ***) također zahtijeva dalji razvoj i prilagođavanje top sheet-a – gornjeg sloja. Rezultat je unapređeni DGC40 u još razvijeni “Dinamic-Grip-Concept” 2.0. Gornji sloj je posebno razvijen i usklađen sa zahtjevima najnovijih generacija loptica.