Akcija!

NeXXus EL Pro 48

39,00 

Brzina: 125
Kontrola: 91
Spin: 124
Stil: ofanzivan
Tvrdoća: srednje tvrdo

Kategorija:

Opis

Moćno i precizno. Napravljeno za spin igru.

Ovo je Master klasa NeXXus serije. EL Pro 48 će vas zadiviti: moćno otvaranje topspinovima, nema problem sa „high-end development“, grip visoke tenzije i fleksibilni limeni gornji sloj gume proizvodi maksimalno spajanje loptice sa gumom. Najveći broj igrača Superlige Srbije koristi ovaj tip, a među njima Bojan Crepulja, višestruki državni prvak, kao i Stefan Kostadinović, igrač sa najvećim ligaškim učinkom u regiji u poslednjih 10 godina, računajući i prvenstva u Crnoj Gori i u Sjevernoj Makedoniji.

BOJAN CREPULJA

Kod Nexxusa je važno da pronađete tip gume koja vam najviše odgovara. Ima 7 vrsta i svatko mora pronaći odgovarajuću tvrdoću i elakstičnost, a za rotaciju ne treba brinuti. Strašna tenzija. Meni je vrhunska guma EL Pro 48. Odmah sam zavolio tu gumu čim sam je probao – Crepulja, kapetan novosadskog Radničkog.

STEFAN KOSTADINOVIĆ

Dugo sam razmišljao šta mogu unaprijediti u svojoj igri. Probao sam više Nexxusa i kad sam osjetio EL Pro 48, znao sam. To je to. Rotacija vrhunska, a dobra i za blok igru što meni treba – Kostadinović, kapetan subotičkog Spartaka.

Tip igrača / karakteristike:

  • Spin-ofenzivni sa fantastičnim osjećajem i direktnom kontrolom povratnih udaraca
  • Eksplozivni grip sa DGC40 2.0 limenim gornjim slojem nudi moćno spajanje loptice sa gumom
  • Za igrače koji traže pouzdanog partnera – gumu za ofenzivnu aktivnu igru oslonjenu na maksimalni efekat spina

Koncepti: nexxTT; Elastic Rubber; N.E.P. (Nano.Elastic.Plus); Maxximum.Power.Play; DGC40 2.0;

Najnovija generacija ABS loptica proizvodi manje rotacije i brzine. Zato je GEWO prilagodio proizvodnju inovativnim rješenjima: tanak, „high-grip top sheet“ – gornji limeni sloj gume (nexTT) kompenzira gubitak u brzini i rotaciji sa N.E.P. tehnologijom visoke tenzije „inherent dynamics“. Srednje mekana spužva u zavisnosti od odabrane performanse (XT -> brzina; EL -> spin) naziva NeXXus Pro seriju „Energy Monster“ prilikom izbora MaXXimum debljine (2,3mm = Maxximum.Power.Play)

DGC40 2.0

Jedan od faktora uspjeha GEWO EL / XT / KR serije bila je inovativna DGC40 tehnologija. Ona predstavlja konstantno i pouzdano spajanje prilikom kontakta gdje gripirana površina gume sprečava “klizanje” loptice. Uvođenje najnovije generacije loptica (primjer. GEWO Select Pro 40 ***) također zahtijeva dalji razvoj i prilagođavanje top sheet-a – gornjeg sloja. Rezultat je unapređeni DGC40 u još razvijeni “Dinamic-Grip-Concept” 2.0. Gornji sloj je posebno razvijen i usklađen sa zahtjevima najnovijih generacija loptica.

EL guma (elastic.rubber) bazira svoje performanse na spinu. Pipci u gumi su raspoređeni na manjoj udaljenosti jedni od drugih i nešto su deblji u odnosu na XT gumu. Kada je u pitanju generiranje spina, DGC40 2.0 gornji sloj gume doprinosi svojom čvrstoćom (pouzdano spajanje i maksimalno okretanje – spin) čime osigurava veću kontaktnu površinu u dodiru sa lopticom.