Karaš Scepter

125,00 

Brzina: 105
Kontrola: 82
Stil: ofanzivan
Težina: 92
Slojeva: 5+2

Kategorija:

Opis

Aleksandar Karakašević ili King Kara (Kralj Kara) kako su mu dali nadimak u najjačoj ligi na svijetu – Bundesligi i dalje je sinonim za izvanredan osjećaj prema loptici. Tu se prvenstveno misli na njegov spektakularan backhand. Zato je najtrofejniji srpski stonoteniser osobno učestvovao u serijama testova sa njemačkim GEWO inžinjerima sve dok nije dobio tačno onakav povratni efekt koji najbliže odlikuje željene karakteristike, a to su: uravnotežena tvrdoća i duže vrijeme zadržavanja rotacije prilikom svoje putanje.

U Karaš Scepteru se nalazi inovativni tvrđi karbonski materijal koji je postavljen direktno ispod vanjskih slojeva limbe debljine 0,8 mm. Takva kombinacija furnira omogućava energične topspinove, a mekano sintetičko jezgro dovoljno upija protivničke rotacije za pouzdan blok ili kontra-spin bez vibracije što garantira stabilnost kod odskoka loptice.

Sa Karaš Scepterom dobivate savršenu simbiozu osjećaja, snage i optimiziranog prijenosa energije. Za igrače sa visokim performansama koji se oslanjaju na brze efekte iz sintetičkih vlakana kako bi zadovoljili zahtjeve modernog stonog tenisa baziranog na velikoj brzini.