Dynatec Zero-Vibration

70,00 

Brzina: 94
Kontrola: 100
Stil: offensive-
Težina: 90 (g)
Slojeva: 5+2

Kategorija:

Opis

Dynatec ZV (Zero Vibration) predstavlja novu generaciju OFF drva. Furnire proizvodi specijalizirani njemački dobavljač koji je za razvoj modernih drva koristio široki spektar znanja u istraživačkom i razvojnom procesu. U fabrici drva GEWO radilo se tri godine na ovom modelu sa preko hiljadu testova kako bi se formirao prvi Zero-Vibration, odnosno drvo gdje prilikom kontakta loptice sa gumom i prijenosa udara (energije) sa gume na drvo nema vibracije. Da bi se došlo do toga bilo je potrebno mnogo testova gde su učestvovali igrači iz više zemalja koji su anonimno ocjenjivali više različitih drva među kojima je bio umetnut proto-tip Dynatec ZV. Najzad, dobili smo ga!

Specijalna komponenta „Nulta vibracija“ je nanijeta direktno na sloj jezgra “abachi” što potpuno amortizira vibracije. Dva vanjska sloja izrađena su od umreženih furnira omorike debljine 0,8 mm.

Dynatec ZV i u brzim razmjenama i u pasivnim situacijama demonstrira svoj impresivan potencijal brzine pri gotovo nevjerojatnoj kontroli. Osjetiti ćete direktne povratne informacije o lopti, posebno u kritičnim situacijama. Ovo drvo se proizvodi u vrlo malim serijama i fasciniraće vas od samog početka. GEWO se pita: da li će to biti ljubav na prvi pogled?

Postoji dorađeni model Dynatec ZV Power gde je debljina drveta 7.5mm umesto 6.9, a težina 96 grama, umesto 90. Rađen je u najmanjim količinama jer su zahtjevi za tako debelo i ultra brzo drvo rijetki. Potražiti kod najbližeg GEWO distributera. Nema garancije zaliha.